Archive for February 2009

Kompilasi Aktiviti Sepanjang Praktikum

Assalamualaikum wrbt...

Salam penyejuk hati penawar jiwa buat pengunjung blog saya..sudah lama tidak terupdate..maaf dipinta andai tertunggu-tunggu coretan yang tidak seberapa. Terdengar bebelan sahabat dek kerana sudah lama blog ini bersarang. Maaf dipinta.


Sebenarnya saya sendiri sudah jemu dengan isi kandungan blog saya yang diabaikan oleh yang empunya blog. Siapa lagi kalau bukan diriku. Terasa seolah-olah sudah ketinggalan zaman. Apa pun, dikesempatan malam ini diharapkan diberi kekuatan akal, hati dan jari jemari untuk memecahkan gelembung ayat yang sudah lama bersarang di kepala..tinggal menunggu masa untuk diletupkan..pop!


Semenjak praktikal, memang diakui terlalu sibuk. Pergi pejabat seawal pagi dan pulang ke hostel pula selewat malam. Seperti kebiasaanya, pulang selepas maghrib ditemani profesorku yang menghantarku sehingga ke gigi jalan DPP MAS. Penat! Memang penat..ada kalanya pulang selewat 10pm ke 11pm begitu. Pernah sekali tidur di ofis kerana banyak kerja yang perlu diselesaikan..Selalu saja teringat lagu nasihat ’ingat 5 perkara sebelum 5 perkara’, antara yang terasa ialah ’masa lapang sebelum sibuk’...hmmmm...Semoga kerja-kaerjaku ada manfaatnya..


Setelah beberapa minggu dan bulan melalui minggu praktikum, terasa rindu juga dengan sahabat yang satu batch denganku..”batch BANJIR” gelarannya..maklumlah, minggu pendaftaran semasa baru sahaja menjejakkan kaki di bumi Sintok ini adalah musin banjir besar di kawasan Jitra dan yang terhampir dengannya..ada hikmah semuanya..Sekurang-kurangnya, dapat jugala aku merasa jambatan baru menuju ke HEP laluan utamaku setiap hari ke kuliah sehinggalah sekarang ini..Sahabat sebatch ku semuanya praktikal di tempat lain..tinggallah aku di sini..Di hutan sintok nan indah (cover2).


Minggu ini, aku terlalu penat memikirkan tugasan yang perlu aku laksanakan sepanjang praktikum. Biasalah..sistem..sistem sistem..boring jugak sudah bah!

Borang-borang yang perlu diteliti dan diamat-amati


Sebagai extra yang bakal menyerabutkan otakku ialah, program yang bakal aku pilih untuk semester depan. Itupun, kalau ada rezeki i’Allah..huhu..perlukah aku teruskan program majoring di bawah fakultiku atau tukar bidang sahaja..codding..codding..codding...boring bah! Mahu saja aku lari..tapi kadang-kadang terasa sayang kerana sudah banyak suka duka programming yang aku lalui sepanjang undergraduate..postgraduate pulak??? Huhu..istikharah dulu lah.penat jugalah memilih tempat pilihan dan budget kewangan yang perlu diaturkan..Sudah beberapa hari dok survey je..tak larat..Apa-apa pun, sintok juga la pilihan utamaku, kerana ku rasakan kekangan yang ada yang boleh mengawal serba sedikit keinginan yang tidak patut..contoh, berjalan jauh ke Alor Star..bas di sintok tidak banyak. Kena fikir dua tiga kali kalau nak keluar ke Alor Setar...naik bas 2 jam..kena budget masa sehari semalam..huhu..pegi pagi balik malam..penaaat laaa...baik duk bilik..haaaa kan jimat tu..kesudahannya, area UUM jugakla aku terokai..sambil berjimat..


Kepada adik-adik yang ingin menemui akak, i’Allah akak lapangkan waktu khamis malam jumaat..jumpa di masjid uum..jom bersama Rakan Masjid UUM.


Antara 3 buku pilihan harian


Ooo lupa pulak..di ruang yang sedikit ini dilampirkan sedikit penghargaan kepada sahabatku yang menginfakkan buku-buku yang telah dibacanya kepadaku..Semoga dimurahkan rezekinya..Best buku-buku ni..tapi, masih dalam proses pembacaan..


Rasanya cukup setakat ini dulu. Lari dari tajuk posting..hehe..maaf..piring hitam rosak..x jadi kompilasi..to be continue....Sekian, terima kasih...



(Sebentar lagi meeeting blok, aku ingin ’betapok’ di bilik dan matikan lampu, seolah-olah tiada orang..teruskanlah meeting adik2 blok..huhu..akak penat).


Sunday, 8 February 2009
Posted by AnakBulan

Siapa AnakBulan?

My Photo
Insan biasa sahaja. Masih bertatih atas dunia utk mengenal yang Esa. Blog ini kembara saya. Cinta kasih saya untuk semua hamba Allah.

My Facebook

Popular Post

Visitors

Labels

Pages

Powered by Blogger.

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)

Sahabat AnakBulan

Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!

- Copyright © Rinduku Pada Sang Bulan -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -