Archive for July 2010

The Power of 'Power Ranger'??

Assalamualaikum....

Kecelaruan punya tajuk..apa-apa saja la labuuu..hmmm..di hening subuh yang dingin, otak agak lambat untuk memikirkan tajuk posting yang indah-indah kali ni. Tangan pun rasa kaku kerana sudah jarang melewati blog dan mengisinya dengan maklumat terkini dari empunya blog.

Mesti ramai tertanya-tanya, apakah halnya saya meletakkan tajuk posting sebegitu rupa kan? hmmmm..apa pulaklah kaitannya dengan power ranger? hehe...sekadar tajuk..'power ranger' yang saya maksudkan ialah 'helmet'. ya, helmet! itulah power rangerku yang baru dibeli...tapi transformer=motosikal tiada la pulak...akan dibonceng oleh sahabat baikku sepanjang pengajianku kali ini..hehe..semoga pergerakan kami seperti belangkas selepas ini dengan perancangan yang berfaedah insyaAllah...

Maklumat lain apa ya?? entahlah..otak agak 'hang' kali ni...tak tau nak kongsi apa lagi..tunggu di lain waktu pulak..kalau ikutkan, sekarang ni waktu untuk mencari bahan asssignment, jurnal, etc..tapi, terlalu banyak kerja, mood masih belum tiba..lepas ni tido la..semoga esok Allah bagi ilham untuk meneruskan proses menyiapkan tugasan yang semakin banyak dan memeningkan...itu dah jadi perkara biasa..insyaAllah selesai la jugak nanti..ok..Sekian.. (*_^)
Wednesday, 28 July 2010
Posted by AnakBulan

Wow..bersarang ular!

Assalamualaikum...

Salam flora dan fauna untuk blogku..nampaknya semakin besar ular-ular ini, anaknya pun makin banyak (sudah lama tidak berupdate, membiarkan blog usang tanpa berita)..hmmmm apala tuan punya blog ni..blog sudah jadi sarang..huhu

Hampir 3 bulan tanpa berita..berita terakhir adalah memaklumkan tentang kepulanganku ke kampung halaman. Kini, saya sudah kembali pulang ke kampus. Sungguh banyak cerita dan info dari kampung halaman. Bertemu keluarga tersayang, sahabat tercinta dan jiran-jiran sekampung. Masing-masing ada ceritanya..Walaubagaimanapun, semua cerita yang baik itu jadikan sempadan dan yang buruk jadikan tauladan..

Sekembalinya ke kampus, sempat lagi membawa balik penyakit untuk menempuhi minggu permulaan semester baru..conjunctivitis..alhamdulillah..Allah bagi sakit, tandanya Allah tak lupa, Allah masih sayang :)

Banyak sangat perubahan pengurusan di kampusku kali ini. Semuanya tanpa memaklumkan kepada kami lebih awal..segala persiapan mental dan yang seumpamanya tidak ada langsung..datang-datang, terus berubah..perubahan mengejut! Kalau pensyarah sendiri tak dimaklumkan, apatah lagi kami ni yang bergelar pelajar. Antara perubahan yang tiba-tiba datang tak diundang ialah, untuk pelajar postgraduate kali ni, setahun akan jadi 3 semester.. kalau ikut kebiasaan sebelumnya, setahun hanya 2 semester sahaja..huh..perubahan besar tu, terutamanya dari segi masa pengajian. Kalau buat cepat pun, takut kualiti belajar kurang..Perubahan lain ialah, grade exam. Sebelum ni paling tinggi pun takat 'A' sahaja. Tapi kali ni dah ada 'A+'...huhu..bercelaru jadinya..ada banyak lagilah perubahan baru yang berkaitan pengurusan..entah la saya pun..apa yang pasti, kami yang bergelar pelajar ni yang jadi mangsanya!

Cerita berkaitan semester kali ni, insyaAllah kena ambik 3 subjek + 1 subjek prasayarat..semoga semuanya dipermudahkan dan sukses insyaAllah.

Cerita tambahan pulak, saya dah tukar bilik hostel. Dari tingkat 3 ke tingkat 5. wow..letih memanjat tangga! sebelum ni bilik berempat, kali ni sebilik dok berdua sahaja. Roomate pun baru, alhamdulillah dapat roomate baru yang baik.

Alamak, esok nak kena bangun awal. So, kena tido awal malam ni..nak jumpa pensyarah subjek prasyarat..huhu..ok..doakan saya dikuatkan semangat dan dipermudahkan semua urusan pengajian (^_^)

Monday, 19 July 2010
Posted by AnakBulan

Siapa AnakBulan?

My Photo
Insan biasa sahaja. Masih bertatih atas dunia utk mengenal yang Esa. Blog ini kembara saya. Cinta kasih saya untuk semua hamba Allah.

My Facebook

Popular Post

Visitors

Labels

Pages

Powered by Blogger.

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)

Sahabat AnakBulan

Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!

- Copyright © Rinduku Pada Sang Bulan -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -